Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en van de toekomst en maakt dit toegankelijk voor het publiek in al zijn verscheidenheid. Hierbij plaatsen zij de fotografie altijd in een actuele context.
De Jan Menze van Diepen Collectie bevat Nederlandse en Europese kunst zoals prenten, schilderijen en keramiek. Beheerd door de Stichting Menze van Diepen, wordt de collectie tentoongesteld in musea en exposities.
Klooster Ter Apel is een uit de 15e eeuw daterend voormalig klooster in het zuidoosten van de provincie Groningen bij het dorp Ter Apel.
Particulier museum met een collectie Nederlands decoratief verpakkingsblik uit de periode 1880-1980.
De Historische Scheepswerf Wolthuis kent een lange geschiedenis en is één van de oudste scheepswerven in de provincie Groningen. Het is een in werking zijnde museumwerf.
Museum Landgoed Verhildersum is een historisch erfgoedcomplex in Leens met een fraai borg, tuinen en museumhuizen. Het vertelt het verhaal van Groningse adel en het plattelandsleven door de eeuwen heen.
Het Haags Historisch Museum is een museum aan de Korte Vijverberg in Den Haag over de geschiedenis van deze stad. Het museum is gevestigd in de voormalige Sint Sebastiaansdoelen.
De Gerrit van Houten Stichting beheert de schilderijen, tekeningen en aquarellen van Gerrit van Houten. Zij wil graag bekendheid geven aan zijn werk.
Museum Synagoge Groningen vertelt het verhaal van de Joodse gemeenschap in Noord-Nederland, met exposities over geschiedenis, cultuur en tradities in een monumentale synagoge.
Museum de Oude Wolden in Bellingwolde toont kunst en cultuurhistorie uit het Groninger landschap. In een voormalig achterhuis vind je permanente werken van Lodewijk Bruckman én wisseltentoonstellingen, vaak rond De Ploeg en streekhistorie.
Het Groninger Museum is een toonaangevend museum in Groningen, gevestigd in een iconisch postmodern gebouw uit 1994. Het toont diverse kunstvormen en beheert ook Wall House #2 en de Menkemaborg als expositielocaties.
Museum Slager is een bijzonder museum. U krijgt als bezoeker een uniek inkijkje in het leven en werk van de schildersfamilie Slager uit ‘s‑Hertogenbosch.
voormalig scheepvaartmuseum in Groningen, in 2022 opgegaan in Museum aan de A
De collectie van de Tiendschuur vindt haar oorsprong bij de roodbakkende klei uit Tegelse bodem. Hiervan maakten in de 18e en 19e eeuw vele pottenbakkersateliers gebruiksgoed.
Het openluchtmuseum is opgericht in 1959 als Stichting Landbouwkundig, Oudheidkundig, Kunstminnend Museum Het Hoogeland.
Stichting Van der Wyck-de Kempenaer ondersteunt cultureel erfgoed, kunst en wetenschap in Nederland door het verstrekken van financiële bijdragen aan projecten met maatschappelijke en historische waarde.
Museum Møhlmann in Appingedam is een particulier museum voor hedendaagse realistische kunst. Het toont werk van Nederlandse figuratieve kunstenaars en organiseert jaarlijks wisselende tentoonstellingen in een unieke, persoonlijke setting.
Museum Wierdenland ligt in Ezinge (Gr.) en toont het leven op de wierden van de Drentse en Groninger wierdedorpen. Ontdek reconstructies, archeologische vondsten en verhalen over wonen in het terpenland, van prehistorie tot middeleeuwen.
Het gebouw, waarin het Veenkoloniaal Museum is gehuisvest, was vroeger de Rijks Hoogere Burger School (RHBS).Het was een wens en streven van predikant, schrijver en dichter Anthony Winkler Prins om een scholengemeenschap op te zetten in Veendam.
Het Nationaal Bus Museum in Hoogezand, opgericht in 1978, bewaart en restaureert zo’n 45 historische autobussen (vanaf jaren ’30–’80) en bijbehorende attributen. Bezoekers maken een nostalgische reis door de Nederlandse busgeschiedenis.
Limburgs Museummuseum met schwung. Verrassend én verfrissend. Eigenzinnig én prikkelend. Het Limburgs Museum heeft schwung. Met bezieling wekken we de geschiedenis van Limburg tot leven.
GRID Grafisch Museum Groningen is een museum over grafische kunst, ontwerp en druktechniek. Met exposities, workshops en een werkende drukkerij brengt het de geschiedenis en toekomst van grafisch vakmanschap tot leven.